A gyerek babzsákfotel előnyei és kiválasztása

Bár a babzsák leginkább a 70-es években volt elterjedt, manapság azonban kezd ismét előtérbe kerülni. Ez nem is csoda, hiszen ez a bútordarab azon túl, hogy igazán kényelmes és jól szigetel, az ízületekre is jótékony hatással van.

A növekvő népszerűségének köszönhetően pedig a gyártók elkezdték egyre több méretben is elkészíteni. Így ez a komfortos, tartós és szórakoztató bútorzat ma már a gyermek számára is elérhető. Ráadásul a gyerek babzsákfotel sokkal olcsóbb, mint egy kanapé, így kiváló választás lehet a gyerek- vagy a játszószobába. Ráadásul biztonságosabb megoldást jelenthet a kicsik számára, mivel közelebb vannak a földhöz, így kisebb a leesés veszélye.

Most, hogy ismerjük az előnyeit, beszéljük át, hogy mire is kell figyelni a kiválasztása során

Az első és legfontosabb a megfelelő méret megtalálása. Abban az esetben, ha 4 évesnél fiatalabb gyermek számára vásárolunk babzsákfotelt, akkor körülbelül a 60 centiméteres hátmagasság, a 30 centiméteres ülőmagasság és 60 centiméteres átmérő lesz az ideális.

Ezután koncentrálhatunk a huzat anyagára, amelyet leginkább az határoz meg, hogy mennyire lesz nagy igénybevételnek kitéve. Ha a gyermekünk a tanuláshoz és a játékhoz is használni fogja, akkor mindenképpen ellenálló matériát kell választanunk – mondjuk erős és vastag pamuthuzatot. Amennyiben pedig még erős napsütés is éri, akkor az a legjobb, ha a huzat UV-biztos anyaggal és színnel rendelkezik.

Továbbá, mivel egy kisgyermekkel az élet soha nem unalmas, és gyakran történnek balesetek, így a huzat kiválasztásánál az sem utolsó szempont, hogy az könnyen tisztítható vagy lehúzható legyen.

Miután megvan a huzat, koncentrálhatunk a töltőanyagra. Itt leginkább arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a töltőanyagként szolgáló polisztirol gyöngyök egy idő után összezsugorodhatnak, ezáltal időközönként szükség lesz az utántöltésükre. Így ezzel költséggel nem árt számolni a gyerek babzsákfotel vásárlása során.