Linképítési taktikák

a linképítés összetett feladat

A felhasználók linkeken keresztül jutnak el egyik weblapról a másikra. A linkek kapcsolatot teremtenek az oldalak között és az oldalakon belül is.

A linképítés nélkülözhetetlen ahhoz, hogy fel tudjuk venni a versenyt más szolgáltatókkal, mert az ügyfelekhez és vásárlókhoz elsősorban a legelső keresési találatok jutnak el és azokat fogják legmeghatározóbbnak tartani.

Nem lehet megfelelő taktikák nélkül a keresőknél jó helyezést elérni. A linképítő szakemberek a minőséginek ítélt, oldalunkra irányuló külső linkeket minden más tényező fölé helyezik. Ez azért van így, mert a keresők úgy veszik, hogy mások megbíznak az oldalunk tartalmában és ajánlják azt, ha linkelik.

Mire figyeljünk oda, hogy javíthassunk a helyezésünkön a találati listán? 

Próbáljunk céltudatosan, konkrét kulcsszavakra építeni és ismerjük ki a piacunkat: A keresőknél fontosak az oldalunkon található kulcsszavak, mert ezek segítik az embereket a legjobb szolgáltatásokat megtalálni. Ezért válasszuk ki a szolgáltatásunkat legjobban leíró kulcsszót, amivel előre szeretnénk kerülni a keresőkben.

Írjuk be ezt a szót a keresőkbe és tanulmányozzuk a találati lista topján állók tartalmát. Állapítsuk meg, hogy fel tudnánk-e venni velük a versenyt. Ha nem, írjunk be más releváns kulcsszavakat addig, amíg nem találunk olyan területet, amiben tudnánk az oldalunk minőségén javítani. Ha kell, kérjük SEO szakértő segítségét!

A Google a felhasználóbarát linképítést mindennél fontosabb prioritásként kezeli. Emiatt gyenge minőségű tartalommal nincs esély érvényesülni, ezért a tartalom fejlesztésére hangsúlyt kell fektetnünk.

Nem linkelték az oldalunkat, de utalnak rá? Ha belefutunk olyan színvonalas oldalba, ahol az oldalunkat megemlítik, de nem linkelik, felvehetjük a kapcsolatot az oldal üzemeltetőjével, hogy külső linkként tudjuk használni az utalásukat.

Írjunk aktuális témákról: Úgy is szerezhetünk külső linkeket, ha az oldalunkon olyan új eseményekről írunk, amikről még mások nem írtak. Aztán a linkeket megoszthatjuk. Ezáltal a mi bejegyzésünkre fognak hivatkozni vagy legalább arra lesz esély, hogy oldalunkat új érdeklődők nézzék meg.

Címjegyzék: A külső linkek építésében nem nyújt közvetlenül jelentős segítséget, ha címjegyzékben szerepeltetjük a honlapunk címét, de hitelességünkhöz és az oldalunk népszerűségéhez hozzá tud járulni. Ebben is tud segíteni egy SEO szakember.