4 év börtönt kapott az embercsempész

Még mindig nagyon gyakori, hogy egyes emberek útlevél nélkül, illegálisan szeretnék átlépni a határt.

Nemcsak Magyarországon, de világszerte egyre több gondot okoznak az embercsempészek, akik segítséget nyújtanak a tiltott határátlépésekhez. Ausztriában is igen gyakori ez a fajta bűncselekmény, ami már a Btk-ba ütközik, ezért a törvény szigorúan bünteti.

Hamis ígéretek

Öt évvel ezelőtt egy román állampolgárságú férfi, aki egyébként embercsempészéssel foglalkozik, hamis ígéretekkel Ausztriába csábított egy nála 16 évvel idősebb bolgár állampolgárságú nőt, aki akkor 52 éves volt. Mindent megígért neki, zsíros állást, drága otthont. Később azonban csúnyán kihasználta.

Négy éve balesetbiztosítást kötött a nő nevére, amiről az semmit sem tudott. Nemsokkal ezután valóban „baleset” érte a nőt, de ez nem volt véletlen. Román barátja erőszakoskodott vele.

Fizikailag is elkezdte bántalmazni, erőszakosan lépett fel vele szemben. Leteperte, majd az arcába hipót öntött, ezzel nagyon súlyos sebet ejtve rajta. Mindezzel az volt a célja, hogy biztosítási csalást kövessen el. Munkahelyi balesetnek állította be. Megkapta a kártérítést, melyből a nő egy fillért sem látott.

Később megcsonkította a nőt. Szintén munkahelyi balesetnek állította be a dolgot. Egyszerűen levágta az ujját, majd azt hazudta, hogy mindez kertészkedés közben történt. A kártérítésért kapott összeget ismét lenyúlta.

Bár mindent tagadott, de végül fény derült tetteire, és 4 évre elítélték.

Forrás: Sex Vienna bécsi underground magazin