Emésztést javító és méregtelenítő italok

A legtöbb ember szeretne fogyni, van aki csak néhány kilót, van aki többet. Sokféle diéta, étrend, és fogyókúra van, de összességében véve elmondható, hogy teljes életmódváltás nélkül nem tudjuk megvalósítani azt, hogy tartósan lefogyjunk.

Az életmódváltásba az is beletartozik, hogy megnézzük mit, mennyit és mikor eszünk, valamint egészséges-e az, amiket elfogyasztunk. Nemcsak az étkezést kell felülbírálni és új utakat keresni, de bizony a mozgást is el kell kezdeni.

A fentiekhez járul hozzá, ha olyan italokat fogyasztunk (természetesen mértékkel), amik segítik a zsírcsökkentést, valamint hozzájárulnak a szervezet méregtelenítéséhez is.

Ha csak egy-két kilótól akarunk rövid idő alatt megszabadulni, arra is jók lehetnek ezek az italok, de azért ne feledjük, jobb egész évben egészségesen táplálkozni, mozogni, mint hamar megszabadulni a kilóktól.

Mely italok segíthetnek a fogyásban?

Az étkezések között a legjobb, ha nem nassolunk, hanem olyan italokat fogyasztunk, amelyek tele vannak antioxidánsokkal, illetve zsírégető fűszerekkel, mint pl. a gyömbér.

Ezeket a gyümölcs és zöldség smoothiekat kiváló fogyasztani akár edzés előtt is, mivel elveszi az esetleges éhséget, energetizál.

Az emésztést könnyítő italok abban hivatottak segíteni, hogy az étkezések után ne érezzük elnehezültnek magunkat. A borsmenta kiválóan enyhíti a puffadást, azáltal, hogy az emésztőszervek izmai ellazítja. Bárhol kapható, de a legjobb ha gyógynövényboltokban szerezzük be.

A céklának temérdek áldásos hatása van, ezek közül az egyik, hogy a rostjainak köszönhetően lazítja a belek tartalmát és könnyebbé teszi az emésztést. Turmixban kiváló ötlet fogyasztani, és ha még egy chiamagot is teszünk bele, dupla hatást érünk el.

A reggeli kávé, emésztést serkentő hatása közismert, de vigyázat a sok kávé függőséget okozhat. A zöld tea fokozza a gyomorban lévő pepszin aktivitását, emiatt fokozza az emésztést. A legjobb, ha ezt is gyógynövényboltokban szerezzük be, leveles formában.

Azonban mindezek mellett a legjobb úton akkor járunk, ha odafigyelünk az étkezésünkre.