Gyújtogatás történt egy ismert hannoveri bárban

Súlyos tűzesethez riasztották a német tűzoltókat, miután valaki szándékosan felgyújtott egy bárt Hannoverben. A szórakozóhely tulajdonosáról az újságírók az oltás közben készítettek fényképet. Az 57 éves Frank Hanebuth a mankója mellett válaszolt a kiérkező rendőrök kérdéseire.

A férfi meggyötörtnek tűnt, látszott rajta, hogy még nem épült fel a korábbi csípőműtétjéből. A kollégái egy karosszéket hoztak neki, amelyben kényelmesen helyet foglalhatott. Hanebuthot az általa felbérelt őrző-védő szolgálat munkatársai vették körbe.

A tűzeset körülményeit még vizsgálja a rendőrség

Az esethez riasztott tűzoltóknak gyorsan kellett cselekedniük, félő volt ugyanis, hogy a tetőszerkezetben keletkező lángok idővel átcsapnak majd a környékbeli épületekre. Ebben a városnegyedben nagyon sok az üzlet és a szórakozóhely. A megfeszített munka eredményeként végül sikerült megfékezni a tüzet és további károk nem keletkeztek.

A mentőszolgálat szóvivője az újságírók kérdésére válaszolva elmondta, hogy életveszélyes személyi sérülés nem történt. Az egyik szomszédot viszont füstmérgezés gyanújával a közeli kórházba kellett a mentősöknek szállítaniuk.

A személyleírás alapján gyorsan meglett az elkövető

A tűz a kora hajnali órákban csapott fel a bárban. Amíg az épületen a tűzoltók dolgoztak, az utcán a rendőrök igyekeztek kihallgatni a lehetséges szemtanúkat. Egy járókelő látta a történteket, így részletes beszámolót tudott adni a tűz keletkezésének körülményeiről. A nyomozóknak elmondta, hogy egy fiatalnak tűnő férfi valamilyen tárgyat gyújtott meg, majd azt dobta fel a tetőre. A lángok gyorsan terjedtek, az idegen pedig elszaladt a tett helyszínéről.

A kihallgatások után a rendőrségnek még aznap éjjel sikerült letartóztatásba helyezni a gyanúsítottat, akiről annyit lehet tudni, hogy egy 33 éves férfi. Jelenleg még nincs információ arról, hogy miért is követte el a gyújtogatást.

A tulajdonos, Frank Haneboth személye egyébként nem ismeretlen Hannover városában. Az üzletember vérbeli rocker, a Hells Angels banda tagja és több bár, klub valamint bordélyház üzemeltetője is egyben.