Sokat bukhatunk üvegfólia nélkül a mobilunkkal

Ha üvegfóliát keresünk telefonunkra, alapvetően két féléből választhatunk. Az egyik az úgy nevezett univerzális üvegfólia, ami többféle típushoz jó.

Ha például Xiaomi 12 5G üvegfólia az, amit keresünk, akkor erre is feltehetünk egy univerzálist, azonban a pontosabb, jobb illeszkedés érdekében inkább típusazonost vásároljunk.

Ennek megvan az az előnye, hogy a kivágások, nyílások, a kamerának a helye az üvegfólián pont ott van, ahol az szükséges. Ha valami szinte bármelyikre jó, akkor az valószínűleg egyikhez sem passzol igazán.

Ha betörik a kijelző

Van úgy, hogy néha egy pillanat örökkévalóságnak tűnik. Ilyen például, amikor mobilunk vészes gyorsasággal közelít a föld felé úgy, hogy a kijelző lefelé van fordulva, majd halljuk a reccsenő hangot.

És mi ott állunk, nem merünk meg sem mozdulni, mert fogalmunk sincs arról, hogy mi történt a kijelzővel, és talán nem is szeretnénk szembesülni a rossz hírrel. Hisze,n ha eltört, akkor mélyen a zsebünkbe kell majd nyúlni, mert a szervizszámla több tízezer forintra fog rúgni, és inkább százezer alatt valamivel fog megállni.

Ehhez még számoljuk hozzá az utánajárást, hogy megbízható, hozzáértő szervizt találjunk. Ha épp nincs alkatrész, akkor akár több napig is nélkülöznünk kell okostelefonunkat.

Ilyenkor jön a nagy felismerés, mikor a homlokunkra csapunk, és azt mondjuk, hogy a csuda vigye el, mindezeket az izgalmakat, utánajárást, anyagi kiadást megúszhattuk volna egy sokkal kisebb befektetéssel, ha egy iPhone 7 üvegfólia lett volna iPhone-unk kijelzőjén.

Hogyan válasszunk üvegfóliát?

Az okostelefonok fejlődésével a kijelzők is már gyárilag strapabíróbbak, mint elődeik voltak, azonban kerülhetünk olyan helyzetbe, ami extrém kihívás elé állítja telefonunkat. Nem biztos, hogy minden sérülést, esést, ütődést túl tud élni telefonunk.

Ezért van szükség arra, hogy üvegfóliával védjük a kijelzőt. Ahhoz, hogy megfelelőt tudjunk választani, először gondoljuk végig, hogy mi is az üvegfólia szerepe, hogy működik. Az üvegfólia – tekintettel arra, hogy üvegből van – egyáltalán nem törhetetlen. Sőt, az a jellemzője, hogy törik. Épp ezzel védi meg a kijelzőt, hogy eltörik, ha komoly behatás éri, azonban a kijelző alatta sértetlen marad.

A biztonság érdekében jó minőségűt vásároljunk. Érdemes egy kicsit többet áldozni rá