Tények, amelyeket muszáj tudnod Hófehérkéről

A Hófehérke és a hét törpe több mint 85 éve, 1937-ben jelent meg. Ez a lépés kiemelkedő volt a maga idejében, és ekkor lett Hófehérke a Disney első hercegnője a rajongók világában. 

És bár mindenki ismeri Hófehérke történetét, amikor megszökött királyságából, hogy elrejtőzzön a gonosz boszorkány elől, a színfalak mögött vannak olyan apróságok, amelyek nem annyira ismertek.

1. Ez volt az első teljes hosszúságú Disney-film

A Hófehérke a Disney legelső teljes hosszúságú filmje. Hatalmas produkció volt és körülbelül három évbe telt, amíg a 32 animátor, a több mint 1000 asszisztens és további 100 színművészből álló társulat összehozta a filmet. 

Minden jelenetet és szereplőt gondosan kézzel kellett megrajzolni az animátoroknak.

2. Német mese alapján készült

A Hófehérke eredetileg egy német tündérmese volt, amelyet a Grimm testvérek jegyeztek le a 19. században. 

A film elindította a Disney-féle tündérmesék képernyőre adaptálásának irányzatát, és a mai napig több tucat Disney karakterekből álló rövidfilmet készített, legendákról és mítoszokról a világ minden tájáról.

3. Hófehérke a legfiatalabb Disney-hercegnő

Hófehérke mindössze 14 éves a filmben, így ő a legfiatalabb az összes Disney-hercegnő közül (Jázmin a második legfiatalabb 15 évesen). 

Emiatt picit furcsán is néz ki, hogy a végén férjhez megy, de az eredeti tündérmesébe valójában csak HÉT éves volt!

4. Kimaradt jelenetek

Mint a legtöbb filmnél, itt is sokkal többet terveztek, mint amennyit valaha is beépítettek. Volt egy jelenet, amelyben a királynő csontvázakkal táncolt a hercegnek, miközben a börtönében a törpék Hófehérke ágyat építenek, és Hófehérke azt képzeli, ahogy a felhőkben táncol a hercegével. 

E jelenetek némelyike ​​még mindig vázlat formájában fennmaradt, de soha nem sikerült teljes animációt készíteni róla.

5. A filmhez 25 dalt írtak

Mindössze nyolc dal került a filmbe, de összesen 25-öt írtak. Ezek közé tartozott a fel nem használt „Never Too Old To Be Young” és a „Music In Your Soup”. 

Mindkét dalról megtalálhatók a kivágás előtt készült felvételek, valamint az animáció eredeti vázlatai.

6. A Disney soha többé nem engedte Hófehérkét énekelni

Sokáig tartott Hófehérke szereposztása, mert Walt Disney nagyon különös figyelmet szentelt sztárja hangjának. 

Például Deanna Durbin színésznő meghallgatásra került a szerepre, de Disney visszautasította, mert úgy érezte, hogy a hangja „túl érett”. 

Durbin 14 éves volt ekkor. A szerepet később a klasszikusan képzett énekesnő, Adriana Caselotti kapta, és ez volt karrierje egyetlen jelentős szerepe. 

Walt Disney meg akarta őrizni Hófehérke hangját, így Caselotti szerződése megakadályozta, hogy más filmekben énekeljen.